DIENSTEN

GTD

WAT IS GETTING THINGS DONE

Getting Things Done (GTD) is een verzameling principes en gewoonten die je helpen om productiever en efficiënter te werken. Getting Things Done is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Allen.
Het is al bijna 20 jaar een wereldwijde bestseller met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. In meer dan 70 landen worden GTD-trainingen gegeven.

DIENSTEN

COACHING

1 OP 1

GTD IN DE PRAKTIJK

IN COMPANY

GTD PROJECTEN EN PRIORITEITEN

IN COMPANY

COACHING

Je leven en werk veranderen en uitdagingen worden groter. Je hebt een steeds groter pallet aan doelen, taken en verantwoordelijkheden ‘te managen’.

Je merkt dat je systemen en manier van werken hier onvoldoende op aansluiten. Je hebt hierdoor het gevoel dat je onvoldoende in controle bent, soms achter de feiten aanloopt, dat er zaken van het bordje vallen of onvoldoende aandacht krijgen en dat je eindeloos door kunt gaan met werken. Je bent niet tevreden met deze situatie en wil orde op zaken te stellen.

In een op jouw werk en leven afgestemd coachingtraject:

GTD IN DE PRAKTIJK

Als er meer op je afkomt dan je kunt wegwerken, geeft dit werkdruk. Naast alle taken en projecten die je doet stroom je inbox vol en komen er adhoc klussen tussendoor. Door de drukte ervaar je stress en frustratie en raak je het overzicht kwijt. Als je leert hoe je overzicht kan creëren, krijg je weer grip op je werk. Dat zorgt voor ontspannen productiviteit.

Getting Things Done helpt je om niet harder te werken, maar een stap terug te doen en overzicht te krijgen over je werk. Vanuit deze positie kun je beter keuzes maken en krijg je weer grip op werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je creatiever, productiever en meer ontspannen aan het werk bent. 

Tijdens de training Getting Things Done in de praktijk zet je je eigen GTD-systeem op volgens de vijf stappen van GTD. In de training ga je aan de slag met het toepassen of optimaliseren hiervan, zodat je overzicht creëert over al je taken en projecten. We maken de vijf stappen van GTD heel praktisch, we geven veel tips en je oefent met lastige voorbeelden, die in de praktijk nou eenmaal voorkomen.

Aan het eind van de training:

GTD PROJECTEN & PRIORITEITEN

Naast de dagelijkse taken en afspraken die je hebt, zijn er ook veel zaken die niet helder zijn en die niet de juiste aandacht krijgen. Regelmatig kan dat ertoe leiden dat je heel druk bent met alles wat vandaag speelt, ten koste van wat je eigenlijk wil bereiken.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet alleen je dagelijkse taken op orde hebt, maar dat je ook ruimte hebt voor creatieve ideeën en voor de taken die bij je rollen en verantwoordelijkheden horen? En hoe zorg je ervoor dat je niet vastloopt in problemen, maar dat je ze als een project aanpakt en verder helpt? De GTD training Projecten & Prioriteiten helpt je hierbij.

Met een complete projectenlijst wordt het veel makkelijker om prioriteiten te stellen op een niveau van weken tot maanden. Als een taak eigenlijk meerdere acties heeft, kun je het al als een project bekijken. Dit helpt om alles goed in beeld te hebben.

Tijdens de training ga je aan de slag om een goede projectenlijst te maken. Ook denk je na over wat jouw rollen en verantwoordelijkheidsgebieden zijn en welke projecten hierbij horen.

Ook ga je aan de slag met een aantal van je eigen projecten en je leert om ze te plannen met het Natuurlijk Planningsmodel, waarmee je jouw projecten goed doordacht aanpakt en verder brengt. En je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat je alles goed op de rit houdt. Aan het eind van de training:

GETTING THINGS DONE

Your mind is for having ideas, not holding them.

DAVID ALLEN

Contact

STUUR MIJ EEN BERICHT